Beschoeiingen

Overweegt u de plaatsing of het vervangen van een beschoeiing of damwand? Ook hiervoor bent u bij Jonk Infra aan het goede adres. 

Een beschoeiing beschermt een oever of waterkant tegen onder meer afkalven. Bij hoge gronddruk of indien een grondkerende constructie nodig is, wordt meestal een damwand toegepast. Hierbij worden er planken verticaal de bodem ingedrukt al dan niet met een trilblok.

Ons bedrijf heeft zowel in het maken van beschoeiingen als damwand ruime ervaring. Er is een grote variatie in mogelijkheden en wij kunnen u hierbij vrijblijvend in adviseren.

Vragen die spelen bij de keuze van een soort beschoeiing/damwand en het te gebruiken materiaal kunnen zijn:

  • Moet er een beschoeiïng komen om te voorkomen dat er grond in het water spoelt, of is het meer een grondkering om hoogteverschil op te vangen? 
  • Welke druk krijgt de beschoeiing te verwerken, lopen er bijvoorbeeld alleen mensen langs de kant of rijden er ook zware voertuigen of gaat er zelfs gebouwd worden?
  • Hoe is de bodemgesteldheid? Is de grond ter plaatse van de beschoeiïng slap of juist stevig?
  • Kunnen of moeten er ankers gemaakt worden?
  • De keuze tussen verschillende soorten hout (eventueel FSC) of gerecycled kunststof?
  • De prijs: Deze hangt samen met de toepassing en de levensduur, waar de uitstraling ook nog bij komt kijken. Wordt het een beschoeiing die volstaat voor de toepassing of is het een aangezicht waarbij geschaafd hout en zware palen het geheel een mooie robuuste uitstraling dienen te geven?

Wij kunnen u hierover, zoals aangegeven, vrijblijvend in adviseren en prijsalternatieven voor de verschillende mogelijkheden aanbieden. Neem daarvoor contact op via mail info@jonkbv.nl of telefoon 0299 621216.

Zoals u verder op onze website kunt zien, is ons bedrijf er op ingericht om ook eventueel complementaire werkzaamheden te doen als bijvoorbeeld (tegelijkertijd) te baggeren en de bagger te gebruiken als aanvulling aan binnenzijde beschoeiing. 

jonkinfra-kunststof-beschoeiing-plaatsen-beemster-2013jonkinfra-aanleg-natuurlijke-beschoeiing-wiepen-2013