Nieuws

SEPTEMBER 2017

Jonk Infra heeft haar machinepark onlangs uitgebreid met een DAF 8×4 vrachtauto met haakarm/kraan. De nieuwe auto zal vooral worden ingezet voor de rijplatenverhuur via rijplatenservice.nl. Daarnaast wordt de auto gebruikt voor aangenomen grondwerk en worden verhuurd aan vaste klanten. Om aan een zo groot mogelijk laadvermogen te komen is de auto omgebouwd met een wide-spread systeem waardoor het totale toegestane gewicht van de auto is vergroot naar 43 ton. De auto is daarnaast onder meer voorzien van een euro 6 motor, automatische versnellingsbak en een overdruksysteem ten behoeve van transport van verontreinigde grond of bagger.
.

 

APRIL 2017 

Begin 2017 is er bij Jonk Infra een nieuwe mobiele graafmachine afgeleverd. Het betreft een Hitachi ZX140W-6. Het nieuwe model kraan is op meer dan 100 punten verbeterd t.o.v. het eerdere model en draait door de nieuwe Stage 4 motor onder meer zuiniger en schoner. De machine heeft daarbij zelfs nog krachtiger geworden. De machine is onder meer voorzien van extra ’s als  overdruk ten behoeve van het werken in verontreinigde grond, een draaikantelstuk en stalen spaborden.
 

 

DECEMBER 2016

Jonk infra heeft eind 2016 een nieuwe minigraver Hitachi ZX38u-5a in gebruik genomen.

De door Jonk bestelde machine is compleet uitgerust, onder andere met extra hydraulische functies, uitlaat met uitblaas naar boven, een extra ballastgewicht en een overdrukunit. De 4 ton zware minigraver is op vele punten vernieuwd  t.o.v. het vorig model, waaronder een versterkte boom-arm verbinding, een verbeterde zwenkinrichting en bescherming van de hefcilinder. Daarnaast is de machine voorzien van een energiebesparingssysteem waarin een ECO-stand, een automatisch stationairloopsysteem en constante motortoerentalregeling worden gecombineerd.

De machine zal zowel ingezet worden in het eigen werk, als in de verhuur. Voor het transport van  kleine  machines nam Jonk Infra onlangs ook nog een nieuwe BE-auto in gebruik.

 

JUNI 2016

Jonk infra heeft afgelopen maand een nieuwe waterwagen in gebruik genomen. De wagen heeft een tank met inhoud van 11 m3 en een pomp met een capaciteit van 13.845 ltr/minuut. Door deze hoge capaciteit-pomp en een hydraulische zuigarm is de wagen zeer snel te vullen. Daarnaast zijn alle functies hydraulisch te bedienen. Deze waterwagen is een mooie aanvulling op de machines die Jonk infra al in de verhuur heeft. 

20160609_134702

 

MAART 2016

Afgelopen week is bij Jonk Infra een nieuwe Ahlmann AZ95e zwenklader afgeleverd. De machine met zal voornamelijk ingezet worden bij bestratingswerkzaamheden, zowel in het aangenomen werk als in de verhuur. Door het 180 graden zwenksysteem en relatief lage gewicht is de machine zeer geschikt voor het werken op plaatsen waar weinig ruimte is om te manoeuvreren. De machine is zeer compleet afgeleverd inclusief stenenklem, bijbehorende mast en meerdere bakken. We wensen Joost veel plezier in het werken met de nieuwe machine!

2016-03-31 11.31.49a

.

JANUARI 2016

Jonk b.v. heeft onlangs negen nieuwe pontons in gebruik genomen. Het betreft zes middenpontons en drie boegpontons. De pontons zullen gebruikt worden als drijvend platform voor het baggerwerk met rupskranen, maar kunnen ook gehuurd worden. De pontons zijn in de typische Jonk geel kleur gespoten en zijn nu in gebruik op een aangenomen baggerwerk in Waterland voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. 

 IMG-20151203-WA0017

 

ZONNEPANELEN

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak van een van onze loodsen in 2013 is een van de manieren waarop we als bedrijf invulling geven aan ons Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)-beleid. De zonnepanelen zorgen ervoor dat we een lagere Co2-uitstoot hebben en dragen daardoor bij aan een beter milieu. Daarnaast hopen we met de installatie een voorbeeldwerking te hebben voor klanten, leveranciers, personeel en overige bezoekers van ons terrein. Hieronder een foto van onze installatie

zonnepanelen

 

MAART 2014

Compact Rent
We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat we met ingang van heden dealer zijn geworden van Compact Rent. Compact Rent is een landelijk dekkend verhuurbedrijf van bouwmachines zonder bediening. Compact rent is gespecialiseerd in grondverzetmachines zoals graafmachines, dumpers, walsen, wielladers en alle bijbehorende uitrustingsstukken. De vloot grondverzetmachines omvat meer dan  300 jonge, compleet uitgeruste machines van 800 kilo tot 50 ton, een assortiment, uniek in Nederland. Wij denken dat het  prima aansluiting is op onze eigen activiteiten van verhuur inclusief bediening omdat we onze klanten hierdoor een nog completer diensten pakket kunnen bieden indien geen bediening nodig is. Verder zijn we nu veel flexibeler doordat we ook  snel machines kunnen leveren die we eerder nog niet in ons aanbod hadden. Net als  bij Jonk Infra, staat bij Compact Rent een goede prijs/kwaliteitsverhouding en servicegerichtheid voorop. We verwachten daarom dat we uitstekend bij elkaar zullen passen en zijn verheugd u deze extra dienst te kunnen aanbieden. Voor meer info, zie de website van Compact Rent www.compactrent.nl of neem contact met ons op.

????????

 

FEBRUARI 2014

Renault 6×2 trekker
Jonk infra heeft eind februari haar wagenpark verjongd met de aanschaf van een nieuwe Renault 6×2 vrachtwagen. Met deze vrachtwagen met EURO6-
voldoen we aan de nieuwste milieueisen en dragen we bij aan minder CO2-uitstoot. De auto zal voornamelijk ingezet worden voor het transport van de rijplatenverhuur en onze grondverzetmachines.

IMG_0242b

 

AUGUSTUS 2013

Knikmops 130
Afgelopen augustus hebben we een tweede knikmops 130 dit jaar in ontvangst mogen nemen. Ook deze machines is uitgerust met een complete range aan hulpstukken, zoals: dichte bak, puinbak, inveegborstel, palletvorken, rubberen schuif en tegelriek. De machines worden vooral voor bestratingswerkzaamheden ingezet, maar kunnen ook natuurlijk worden ingehuurd met machinist.

Afstrijkbalk
Om ons straatwerk nog strakker en sneller op te leveren is ook een nieuwe afstrijkbalk aangeschaft. De afstrijkbalk wordt doorgaans bij het afrijden met behulp van de looprollen over niveaurails en/of aanwezige trottoirbanden getrokken.

afstrijkbalk